Expositie in Café Raecks: “In de stad en vlak er buiten”

In de serie Raecks Kunst Exposities exposeert beeldend kunstenaar en schilder Vera Bruggeman een keuze uit haar recente werk onder de titel “In de stad en vlak er buiten”. 

 “In de stad en vlak er buiten” toont schilderijen, grote en kleine stadsgezichten van Haarlem en Spaarndam. Het zijn de mooie en (daarom ook) herkenbare plekken, maar die door het aanlokkelijke kleurgebruik en de stevige verfstreek van Vera Bruggeman een nieuw, verrassend en zelfs overrompelend beeld van de vertrouwde scenes in de oude stad en daarbuiten opleveren. 

Vera Bruggeman (Almelo, 1964) is een enthousiast beeldend kunstenaar met een persoonlijke, heel expressieve stijl. Dat ‘expressieve’ zit hem (mede) in de overduidelijke en grote liefde voor kleur. Maar het blijft niet bij deze passie voor kleur op zich. Voor Vera Bruggeman betekent het gebruik van kleur kortgezegd: de vrijheid van de beeldende kunst. De schilder heeft de vrijheid op zijn doeken te tonen hoe - en door middel van welke kleuren - hij / zij de werkelijkheid graag ziet, en dus verbeeldt. Vera Bruggeman volgde de vakopleiding aan de Vrije Academie (Bloemendaal) en bekwaamde zich verder in het vak van schilder door te werken met en bij verschillende kunstenaars. Zij is lid van Kunstenaarsvereniging KZOD (Kunst Zij ons Doel) te Haarlem. 

 

Voor informatie over de expositie in Café Raecks: Maria van Vlijmen, curator: m.vanvlijmen@kpnplanet.nl. Contact Vera Bruggeman: www.verart.nl.